THE 5-SECOND TRICK FOR ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The 5-Second Trick For istiridye mantar tohumu

The 5-Second Trick For istiridye mantar tohumu

Blog Article

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından 4 mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

İnoküle edilmiş tabaka artworkık delikli çuvallara doldurulur ve çuvallar sıkıca ve eşit bir şekilde doldurulacak şekilde sıkıştırılır.

Kan şekerini dengelemede sorun yaşayan kişilerin de tüketebileceği bir besin olan kuzugöbeği mantarı, demir eksikliği sorunu olanlar için de tedavi edici özelliğe sahip.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

Kuzu göbeği mantarını tüm yönleriyle tanıdık ama sizin aklınızda bir de "Kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir?" sorusu oluşmuş olabilir. Yetiştirilmesi zor bir bitki olması kuzu göbeği mantarının diğer mantarlardan daha pahalı olmasının en önemli sebeplerinden biri.

five milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Ayrıca saklama derecesinin +2 ile +four arasında olması gerekir. Bu şartlar sağlandıktan sonra tohumlar 2 ay süreyle muhafaza edilebilir. Verim açısından oldukça yüksek bir orana ulaşan bu bitkilerin üretimindeki diğer bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla birlikte yetiştirmek için gerekli olan gübre fiyatları da tarımsal faaliyetin bir parçasıdır. Hazır paketler halinde satışa sunulan tohum ve gübre fiyatları cazip aralıktadır. Ayrıca içinde miseli ekili halde bulunan kompost da satın alabilirsiniz. Böylece tarımsal faaliyetlere hız kazandırarak randıgentleman konusunda fayda sağlamanız mümkün olur.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır sorusu akılları karıştırmaktadır. Merak ettiğiniz bu soruya detaylıca yanıt verelim ve sizin de kolay yöntemle istiridye mantarı yetiştirmenize rehber olalım.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum advertisementı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden here alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir ortamda, birkaç sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Mevsiminde toplanıp, güneşte kurutulan yabani kuzugöbeği mantarını listemizde bulabilirsiniz. 100 gr olarak paketlenen mantarlarımızdan dilediğiniz miktarda satın alabilirsiniz.

Kan şekerini dengelemede sorun yaşayan kişilerin de tüketebileceği bir besin olan kuzugöbeği mantarı, demir eksikliği sorunu olanlar için de tedavi edici özelliğe sahip.

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Report this page